SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER
Kayısı, erik, şeftali, nektarin, kiraz, vişne, nar, avokado, mango vb. ürünler.
Sert çekirdekli meyvelerde ECOBOR eksikliği durumunda;
Erken olgunlaşma, meyvelerde çatlama, şekil ve kalite bozuklukları, meyveler üzerinde kahverengi leke oluşumu,
Yapraklarda küçülme, kalınlaşma ve kırılganlaşma,
Erken rozetleşme artar, ağaçların üst kısımlarında çoklu ince dallanmalar göze çarpar
Mantar hastalıklara karşı bitki hassasiyet kazanamaması.
ECOBOR’un Sert Çekirdeklilerde Etkileri
Verim artışı sağlar, çiçeklenme miktarını artırır,
Köklenmeyi teşvik eder, kök çürüklüğünü önler,
Çiçeklerin bağını güçlendirerek meyve sayısını artırır,
Ağaçta büyüme ve gelişmeyi artırır,
Meyve kalitesini artırarak raf ömrünü uzatır,
Soğuğa ve kuraklığa karşı direncini artırır,
Birçok mantar hastalıklarının oluşumunu azaltır,
Özel içeriği sayesinde haşerelerin bitkiye yaklaşmasını engeller,
Uzun süreli kullanımlarda kimyasal gübrelerin toprağa verdiği zararı önler.
SERT KABUKLU MEYVELER
Ceviz, fındık, antep fıstığı, badem, yer fıstığı, kestane vb.
Sert kabuklu meyvelerde ECOBOR eksikliği durumunda;
Bodurlaşma,
Meyve gelişiminde zayıflık,
Çiçek tutumunda azalma,
Kardeşleşmenin azalması,
Meyvelerin yağ içeriğinde azalma.
ECOBOR’un Sert Kabuklularda Etkileri
Çiçeğin gelişimini artırır.
Erkek ve dişi çiçeklerin uygun oranda olmasını sağlar.
Hücre bölünmesine teşvik ederek zayıf çiçeklerin meyveye dönüşümünü sağlar,
Ürün veriminde artış sağlar,
Ağaçta uzama ve büyüme görülür,
Meyvede yağ oranının artmasını sağlar.